Direktlänk till inlägg 20 juli 2010

Försiktighet med siffror tillrådes

Av A.H. - 20 juli 2010 10:57

Såg i tidningen att Internationella valutafonden(IMF) räknar med minskat tillväxt av BNP, alltså summan av alla varor och tjänster som produceras i Sverige. Från ca 3 procent i år till 1,9 nästa år. Arbetslösheten skulle minskas enligt deras prognoser, ett annat ord för gissningar.

Sådana här siffror används bl a i valrörelsen när politikerna slår på varandra.

Men vad det gäller arbetslösheten är det himla svårt att få grepp om vilka som verkligen är arbetslösa.

Många kanske studerar för att det inte finns något alternativ, men skulle jättegärna vilja försörja sig på arbete i stället, många har bara springjobb eller deltid, men vill ha fasta heltidsanställningar och många bryr sig inte om att söka jobb för det lönar ju sig inte att söka utan de lever på föräldrar eller kanske kriminalitet.

Vad som verkligen är arbetslöshet är svårt att få grepp om.

Inte blir det lättare av att man räknar på olika sätt i olika länder.

BNP är något man gärna använder i debatten. Man vill gärna ha tillväxt av BNP. Men om man ser det som summan av alla varor och tjänster som KONSUMERAS, alltså förbrukas, känns det lite mer osäkert.

Vill vi verkligen ha ökad konsumtion?

Vill vi verkligen att ändliga resurser skall gå åt nu och inget sparas till kommande generationer?


Man skall nog vara mycket tveksam till ekonomernas snack och lära sig ifrågasätta.

 
ANNONS
 
Xecute

Xecute

20 juli 2010 14:05

Skriver under!

http://xecute.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av A.H. - 4 juni 2017 17:47

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:26

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Av A.H. - 4 juni 2017 17:14

Jag har inte internetförbindelse längre. Telia stängde ner telestationen för ett halvår sedan. Eftersom jag bor i mobilskugga blev det lite problematiskt med bloggningen. Att det här inlägget blir till beror på att mina snälla barn lånade mig en ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok

Följ bloggen

Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Blogkeen
Följ Gubbfans Grumliga Grubblerier med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se